טיפול תומך במחלות כרוניות בגיל השלישי

טיפול תומך במחלות כרוניות בגיל השלישי הוא חלק קריטי בשמירה על איכות חיים ובריאות טובה. חשיבות הטיפול התומך מתבטאת, בעיקר, בנטילת התרופות שנרשמו על ידי הרופא המטפל ו/או גריאטר מומחה, בשילוב של פעילות גופנית ותרגילים מנטליים מותאמים אישית.

נטילת התרופות המומלצות לפי הוראות הרופא היא הבסיס לטיפול מוצלח במחלות כרוניות. שכן, תרופות מסייעות לשלוט בתסמינים, למנוע סיבוכים ולהאט את התקדמות המחלה. חשוב לשמור על זמני נטילה מדויקים ולפנות לגריאטר מומחה במידה שמתרחשים שינויים במצב הבריאותי, אף אם אינם מהותיים.

פעילות גופנית סדירה היא מרכיב נוסף בטיפול התומך. הליכה, יוגה ושחייה הם דוגמאות לפעילויות שמתאימות לבני הגיל השלישי. פעילות גופנית מחזקת את המערכת החיסונית ותורמת לשיפור מצב הרוח והבריאות הכללית.

כמו-כן, אימונים ותרגילים מנטליים חשובים לא פחות. פתרון תשבצים, קריאה ומשחקי חשיבה תורמים לשימור היכולות הקוגניטיביות ומחזקים את תפקודי המוח. עיסוק בפעילויות אשר מגרות את המוח מסייע במניעת הידרדרות קוגניטיבית ומשפר את היכולת להתמודד עם האתגרים היומיומיים.

בנוסף, חשוב לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת, הכוללת פירות, ירקות, חלבונים ושמנים. חשוב גם להיות במעקב אצל גריאטר מומחה ולפנות לעזרה מקצועית במידת הצורך. טיפול תומך נכון יכול לשפר משמעותית את איכות החיים בגיל השלישי.

להרשמה לייעוץ הנכם מוזמנים לפנות לד"ר גינזבורג, גריאטר מומחה.

 

חדשות

שיפור התפקוד הקוגניטיבי אצל…

שאלות נפוצות לרופא גריאטר

התמודדות עם בדידות בגיל השלישי

חשיבות ייעוץ ומעקב גריאטרי

ביקור אצל ד"ר אלכסנדר גינזבורג…

באילו מקרים כדאי לשקול התאמת…